Prima tranșă de Remdesivir ajunge în România pe 7 august

 

România va primi peste 25.000 de flacoane de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir-ului, primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.  Ministerul Sănătății a anunțat că prima tranșă, de 6.026 de flacoane, ajunge în țară pe 7 august.

Cantitatea este suficientă pentru tratarea a peste 1.200 pacienți eligibili, deoarece sunt necesare cinci flacoane/pacient. Cantitatea repartizată României, prin contractul finanțat de Comisia Europeană, este a doua, la nivel european, după cea primită de Spania.

„Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății. 

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Loturile de medicamente vor ajunge în depozitele Unifarm SA, de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

Veklury este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19 și va fi repartizat, proporțional cu gravitatea situației contaminărilor, statelor membre și Regatului Unit. La nivel european, se va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți cu evoluții severe ale COVID-19.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.