Primii pacienți cu coronavirus transferați de la Timișoara la Arad. Nu mai sunt locuri în spital

Primii cinci pacienţi bolnavi de COVID-19 vor fi transferaţi, marţi seară, de la Timişoara la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad pentru tratamente, în urma aglomerării secţiilor din Timiş.

„Cinci pacienţi din Timiş, diagnosticaţi cu SARS-CoV-2, sunt aşteptaţi în această seară pe Secţia de Boli Infecţioase COVID-19 (clădirea din Grădişte) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a contactat, sămbătă, conducerea spitalului în vederea preluării unor pacienţi pozitivi, în cazul în care secţiile COVID-19 din Timişoara nu vor mai avea suficiente locuri. Conducerea spitalului a fost informată de către directorul DSP Arad că pacienţii vor ajunge în jurul orei 19,00”, a informat, marţi, conducerea SCJU Arad.

Anterior, reprezentanţii SCJU Arad anunţaseră că unitatea va putea prelua pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 de la Timişoara, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

„În cazul în care Timişoara nu va mai avea locuri pentru pacienţii confirmaţi, atunci îi vom prelua noi, atâta timp cât vom avea paturi disponibile. La ora actuală, în spital avem un număr de 37 de pacienţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi un total de 137 de locuri pentru confirmaţi şi suspecţi. Pentru a fi pregătiţi în cazul creşterii numărului de pacienţi, astăzi am luat decizia să deschidem şi restul secţiilor în care, în martie, aprilie şi mai, au fost trataţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2”, declarase, luni, directorul medical al SCJU Arad, Mircea Onel.

La începutul pandemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a tratat toţi pacienţii diagnosticaţi la Arad cu COVID-19, până când au fost pregătite secţii speciale şi la Arad.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.