Prognoza meteo 9 mai. Cer noros în majoritatea regiunilor țării

Asăzi, valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în general sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse, posibil însoțite izolat de descărcări electrice, local în Banat, Crișana, Transilvania, precum și la munte, în special în Carpații Occidentali și Meridionali, și pe arii restrânse în rest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Izolat se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, sud-estice și la munte, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade.

În București, valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

La munte, Valorile termice vor continua să scadă, astfel că vremea va deveni rece pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse, iar în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp. Seara și noaptea cerul se va degaja în masivele montane din nordul teritoriului, iar în rest nebulozitatea va persista și local va mai ploua. În zona înaltă (în general la peste 1900 m), se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu unele intensificări, în general cu viteze de 50…60 km/h. Izolat se va semnala ceață. 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.