Raed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare. Liber la ceremoniile religioase, acces la evenimente cu certificat de vaccinare sau test negativ

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni, la finalul ședinței de guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă o lună, ce restricții se vor modifica, în urma scăderii incidenției infectărilor și a numărului de persoane bolnave. Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din data de 13 mai.

Principalele modificări:

– este eliminată restricția privind participarea la procesiuni religioase. Acestea se pot organiza cu respectarea măsurilor de protecția și distanțare. Ca situațiie specială, este permisă circulația persoanelor de religie musulmană în data de 13 mai, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru celebrarea Ramadanului.

– unele competițiile sportive vor fi organizate cu spectatori, ca evenimente – pilot, la care se permite accesul persoanelor vaccinate, celor care au Covid-19, dar nu cu mai mult de 90 de zile în urmă și mai puțin de 15, persoanelor care pot prezenta un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen certificat negativ nu mai vechi de 24 de ore
– sălile de cinema, concerte și evenimente pot primi mai mult de 50% din capacitatea spațiului, doar ca evenimente test/pilot, cu aprobare și aviz de la CNSU, Ministerul Sănătății. Condițiile de participare sunt aceleași ca și în cazul competițiilor sportive.

DOCUMENTUL INTEGRAL

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.