Riscurile la care se supun românii care îşi modifică apartamentele fără autorizaţie

Tot mai mulţi români aleg să-şi modifice apartamentele pentru a crea mai mult spaţiu şi confort fără să ceară avize pentru a demola o debara sau a sparge un perete pe care. Iată ce spun experții în aceste cazuri. 

Modernizarea apartamentelor pentru crearea unor spaţii mai generoase a devenit o practică în România. 

Fie că aleg să spargă un perete, să demoleze o debara sau o baie de serviciu proprietarii aleg să încalce de multe ori legea pentru că nu solicită nici avize şi nici nu modifică documentația aferentă imobilului. 

În acest context, specialiştii în domeniu atrag atenţia că riscurile la care se supun proprietarii pot fi foarte mari, mai ales atunci când vor să vândă locuinţa repectivă. 

Mai exact, în lipsa acestor documente băncile pot refuza acordarea creditelor pe motiv că realitatea nu mai reflectă datele din cadastru. 

„Am avut şi situaţia unui proprietar care şi-a îndepărtat un perete aparent nestructural, din punctul lui de vedere, ceea ce a condus la fisurarea tuturor pereţilor de la etajele următoare. S-a trezit în situaţia că trebuie să plătească toate lucrările de reparaţie”, a spus un inginer pentru observatornews.ro. 

„Evaluatorul va fi obligat să consemneze în raport această neconcordanţă. De regulă, băncile vor refuza să ofere o finanţare”, spune un avocat specializat în drept imobiliar. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.