Rizea, acuzații dure la adresa Anei Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova: Spălări de bani, venituri ascunse și un dosar penal

Acuzații dure la adresa Anei Revenco, cea care este delegată de partidul PAS să reformeze Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova. Cristian Riza a relatat în cadrul emisiunii „Spovedania lui Rizea” faptul că Revenco ar fi fost în cârdășie cu demnitari cu putere de decizie pentru a evita o pedeapsă penală până în prezent.

“În 2015, inspectorii de integritate au sesizat Procuratura Generală că Ana Revenco și-a ascuns averea de milioane. Totodată, autoritățile au constatat că în perioada în care a deținut funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane nu a indicat în declarația de avere un apartament de 150 mp, 3 încăperi nelocative, 3 trenuri, un automobil, 12 conturi bancare, o cota parte de 20 la suta din cadrul unui SRL si cotele părți de sută la sută ale soțului ei în alte doua SRL– totul e aici prieteni. Așa se conduce Republica Moldova și MAI, acesta este ministrul pe care PAS l-a pus să facă reformă în MAI. Ea nu a răspuns penal pentru ilegalitățile comise. Acel dosar este ascuns la Procuratura Generală. Cine îl ține ascuns, domnule Robu? Sau așteptați prescrierea lui?”, susține Rizea, conform realitateadinmoldova.md.

Ana Revenco a fost director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. În acea perioadă, susține Rizea, ea ar fi implementat împreună cu soțul ei o schemă de spălare a banilor care le aducea anual venituri de sute de mii de lei.

“Soțul ei, Roman Revenco, dădea propria mașină în chirie firmei pe care o deținea, SRL ”Nova-Imprim”, cu 2000 de euro pe lună. Venitul obținut din arenda automobilului era de 6 ori mai mare decât venitul firmei. Asta se numește spălare de bani. E o stratagemă pentru eschivarea de la plata impozitelor. Ați văzut ce exemplu ne dă ministra Afacerilor Interne?”, declară Rizea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.