Rizea, la „Jocuri de Putere”: Ponta a dat ordin, prin Maior, să fie eliminat Vanghelie

Fostul deputat Cristian Rizea a relatat, la Realitatea Plus, cum au decurs jocurile care au dus la înlăturarea lui Marian Vanghelie. Rizea a vorbit despre rolul de mediator al fostului șef SRI George Maior, care a știut să servească și să se folosească de ambițiile politice ale lui Victor Ponta de a fi unicul factor de decizie în PSD. 

„În primul rând, Victor Ponta, prin George Maior. Ponta nu accepta să aibă în jurul lui decât yesmeni și Marian Vanghelie avea unele luări de poziție care nu coincideau cu ce dorea el. (…) Marian Vanghelie avea și el o oarecare influență asupra unor președinți de Consilii Județene, de filiale județene ale PSD și deci avea un cuvânt de spus, mai ales când veneau congresele pentru alegeri. Deci, erau, cum este și titlul emisiunii dvs., JOCURI de PUTERE”, a afirmat Cristian Rizea, la Realitatea Plus.

Fostul deputat a mai afirmat că Victor Ponta nu avea ceva anume doar cu fostul primar de la sectorul 5 ci, în general, cu orice lider local pe care-l percepea ca pe o amenințare la poziția sa în partid. 

„Știu că timpul unor discuții confidențiale, Ponta spunea că nu-i convine nici de Marian Vanghelie, nici de Radu Mazăre. Voia să-i execute și le-a făcut dosare penale tuturor celor care erau „nealiniați”.

Fostul deputat a relatat și modul în care, în 2015, a ajuns în biroul lui Victor Ponta, în vremea în care era premier, pentru a discuta despre eliminarea lui Marian Vanghelie.

În 2015, Maior a fost la ziua sotiei lui Victor Ponta, care s-a organizat nu ca de obicei, la Roma, ci la Istanbul.. (…) Mi-a zis, „”stai ca vorbesc cu Victor, se rezolvă.” Și când s-a intors mi-a zis „vezi că Victor te așteaptă”. Și când m-am dus la Ponta mi-a zis „Cristi, am auzit că vrei să te bați cu Vanghelie, că vrei să preiei sectorul 5”. Eu i-am zis da, dacă așa a zis omul meu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.