Se dă STINGEREA mai devreme la Turnul Eiffel din Paris! „Orașul luminilor”, în BEZNĂ după ora 22:00

Vești proaste pentru turiști! Luminile turnului Eiffel se vor stinge cu o oră mai devreme. O astfel de măsură înseamnă o reducere de 4% în consumul de energie, a anunțat primarul orașului. De asemenea, în Paris temperatura apei în piscinele municipale va fi mai scăzută, iar clădirile publice vor fi încălzite mai puțin în această iarnă. 

Turnul Eiffel este în prezent iluminat până la ora 1:00 printr-un sistem de lumini care îi conferă o aură aurie. La finalul fiecărei ore de iluminare, scânteiază graţie celor 20.000 de becuri. Închiderea luminilor monumentului la 23:45 ar însemna o reducere de 4% în consumul de energie.

Primarul Anne Hidalgo a precizat că începând din 23 septembrie, luminile din clădirile publice pariziene vor fi stinse la ora 22:00, iar temperatura din piscine va fi redusă la 25 de grade Celsius de la 26 de grade Celsius. Încălzirea în clădirile publice va fi redusă la 18 grade Celsius.

Toate acestea au ca scop îndeplinirea obiectivului anunțat de preşedintele Emmanuel Macron.

Potrivit acestuia, industria, locuinţele şi autorităţile municipale trebuie să-şi reducă consumul de energie cu 10% pentru a face față la creșterea prețurilor la energie și la sistarea de către Rusia a aprovizionării cu gaze.

Din cauza unei posibile întreruperi totale a gazelor, toate statele europene caută modalități pentru a reduce consumul de energie și să umple depozitele de gaze. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.