Se pregătește un nou tip de vaccin în Europa și SUA

Statele Unite ale Americii și ţările europene iau măsuri pentru a achiziționa sau produce vaccinuri împotriva virusului gripei aviare H5N1. Tratamentul ar putea fi utilizat la protejarea lucrătorilor expuși riscului de infecţie din sectoare precum creșterea păsărilor şi lactatelor, pe fondul avertismentelor că anumite mutații ale virusului aviar pot deveni la fel de periculoase precum coronavirusurile.

Aceste planuri de mpsuri vin după o răspândire explozivă a unei noi tulpini a virusului gripei aviare, care a apărut la finele lui 2020 şi a provocat un număr fără precedent de decese în rândul păsărilor sălbatice şi domestice şi care a început să infecteze şi numeroase specii de mamifere, conform Reuters, citat de Agerpres.

În martie, oficialii americani au anunţat prima descoperire a virsului gripei aviare în rândul vacilor de lapte, fiind infectate zeci de turme din nouă state şi doi muncitori din industria lactatelor. Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a estimat că 20% din producţia americană de lapte arată simptome de infecţie cu virsul grupei aviare, ceea ce sugerează că este posibilă o largă răspândire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.