Și tu bei cafea de la automat? Uite la ce pericol te expui!

Trăim în secolul vitezei și avem nevoie de energie să putem face tot ce ne-am propus. De multe ori, pentru asta ne punem toată bază în cafeaua de la automat. Care sunt pericolele consumului de cafea de la aparate nu spune nimeni, auzim doar de beneficii. Însă nu este vorba aici de cafeaua obișnuită, cea măcinată din boabe cultivate și aduse de pe meleaguri îndepărtate, ci despre un praf cu multe E-uri și cofeină, care nu ne face deloc bine.

Nutritionistii pun la colt acest obicei si acuza cafeaua de la automat ca fiind vinovata pentru multe din problemele noastre de sanatate.

Cafeaua de 1 leu, cafeaua tip 3 in 1 si capsulele pentru expresor contin o multime de E-uri, ascunse pe eticheta sub nume greu de pronuntat si lungi, care te descurajeaza sa mai citesti.

Unele din aceste substante potenteaza gustul, altele ii confera consistenta, mai ales cand alegi un sortiment cu frisca si lapte, si mai sunt si agentii care omogenizeaza grasimea, ca sa ii dea cafelei un aspect atragator.

Toate intr-un singur produs, pe care il savurezi in graba, fara sa te mai gandesti ca iti poate afecta ficatul, rinichii si sistemul imunitar.

In cele mai multe cazuri, cafeaua de la aparate este mai mult un amestec de chimicale decat de boabe macinate. Iar substantele chimice din acest tip de cafea, indiferent de ce sortiment alegi, se resorb de cinci ori mai greu in organism.

Bei cel putin doua cafele pe zi de la automat? Sa stii ca depasesti usor doza de cofeina admisa pe zi si nu e bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.