Simona Halep campioană la WTA Praga!

Simona Halep (2 WTA) a câștigat al 21-lea trofeu al carierei, după ce a învins-o în finala turneului de la Praga pe Elise Mertens (23 WTA) cu 6-2, 7-5.

Cu o viteză de anticipație extraordinară, constănțeanca  a jucat agresiv și și-a ridicat treptat nivelul de exprimare. A găsit unghiuri imposibile, a jucat variat când Mertens atacat și și-a ridicat nivelul mental după fiecare punct câștigat.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor că aţi venit astăzi să ne susţineţi. Ştiu că sunt condiţii grele şi vremuri grele, dar apreciez cu adevărat că aţi venit să ne susţineţi, azi, în finală. Vreau să-i mulţumesc de asemenea lui David (n.r. – David Trunda, directorul turneului) pentru o săptămână grozavă, pentru o treabă extraordinară, ştiu că nu este uşor, ţinând cont de toate regulile, dar aţi reuşit să ne faceţi să ne simţim în foarte mare siguranţă, chiar dacă m-am plictisit foarte mult în cameră, zece zile. Vă mulţumesc pentru tot, a fost o săptămână grozavă. Vreau să le mulţumesc celor de la WTA şi tuturor sponsorilor, preşedintelui federaţiei, pentru că aţi făcut acest turneu posibil. După o atât de lungă pauză, a fost cu adevărat plăcut să simt din nou senzaţia de a fi pe teren. Sunt fericită că am reuşit să câştig acest turneu, am mai fost la Parga cu aproximativ 15 ani în urmă, dar nu-mi mai amintesc foarte bine cum a fost fost. Dar m-am simţit grozav şi mi-am plăcut. Deci vă mulţumesc şi sper să revin în viitor aici”, a declarat Halep,..

Finalistele au primit trandafiri, organizatorii introducând tulpinile florilor prin racordajul rachetelor. De asemena, cele două sportive şi-au luat singure trofeele.

Întrebată despre participarea la US Open. Simona a  declarat „Luni, mâine, voi lua o decizie, acum e prea repede să iau o decizie, vreau să mă bucur de această victorie şi apoi mă voi gândi la US Open”.

Este al doilea trofeu dini 2020 pentru Simona Halep, ea impunându-se în luna februarie la Dubai, ultima sa competiție înainte de întreruperea din luna martie cauzată de noul coronavirus.

Acest succes îi aduce  un cec de 43.000 de dolari, aproximativ 36.300 de euro.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.