Simptomele care trădează infectarea cu OMICRON în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă anti-Covid

Cercetătorii au analizat, recent, mai multe cazuri de infectare cu Omicron din Norvegia. Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare, mai ales că a fost efectuat pe un lot de subiecți vaccinați anti-covid cu schema completă. 

Potrivit unui studiu recent, există mai multe simptome ale infectării cu varianta Omicron a coronavirusului care trebuie să ne trimită de urgență la medic. 

La momentul apariției noii tulpini Omicron, medicii vorbeau de patru simptome frecvente: tuse, oboseală, obstrucție nazală sau secreții mucoase.

 

În prezent, cercetătorii analizează felul în care Omicron se răspândește în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă. 

Analiza a fost făcută pe un număr de 111 persoane dintr-un total de 117 care au participat la o petrecere în Norvegia, pe 26 noiembrie. Dintre acestea, 89% au primit ambele doze de vaccin anti-covid. Niciuna nu a raportat vaccinarea cu doza booster. Din cele 111 persoane, 66 au fost confirmate cu coronavirus și alte 15 – suspecte. O singură persoană a fost asimptomatică. 91% dintre cei care au participat la studiu au prezentat cel puțin trei simptome comune.

 

Cele mai frecvente simptome raportate în cazul grupului vaccinat cu schema completă au fost:
– tuse – 83%
– nas care curge / nas înfundat – 78%
– oboseală – 74%
– gât uscat – 72%
– dureri de cap – 68%
– dureri musculare – 58%
– febră – 54%
– strănut – 43%

Potrivit raportărilor centralizate, 5 simptome comune identificate în cazul variantei Omicron sunt: rinoree, durere de cap, oboseală, strănut și gât uscat.

Aceste simptome nu sunt cu mult diferite față de cele pe care le-au raportat, la infectarea cu varianta originală, persoanele vaccinate anti-covid, respectiv: durere de cap, rinoree, strănut, gât uscat și pierderea mirosului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.