Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări majore pentru elevi!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni dimineață o serie de schimbări majore în sistemul de învățământ din România.

Principalele schimbări anunțate de Sorin Cîmpeanu:

Elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar

Tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face

În fiecare școală se va înființata o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică

Școlile să folosească doar catalog electronic, care trebuie tipărit și arhivat

„Mâine, voi da un ordin de ministru pentru noile modificări. Modificarea esențială, deja agreată, este să se renunțe la medii semestriale, la obligativitatea tezelor. Va fi necesară o singură medie la final de an școlar. Profesorul va avea mai multa autonomie, pentru o evaluare ritmică pe tot parcursul anului școlar. Numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul săptămânal de ore de la fiecare disciplină. Pentru disciplina care are două ore pe săptămână într-un an școlar vor fi necesare minimum cinci note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică. Vacanța mobilă din luna februarie – 30 de județe au decis să fie în ultima săptămână, 10 au decis să fie în a treia săptămână a lunii, iar București și Suceava au decis ca vacanța să fie în prima săptămână. Astăzi, au fost administrate 15.000 de teste de matematică pentru clasa a III-a, a V-a și a VI-a pentru evaluarea standardizată – proiect pilot.

Am luat decizia de a propune un program integrat național „Masă sănătoasă în școli”, pentru 5 ani, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, finanțare de 1 miliard de euro. Sunt vizați elevii de gimnaziu. De ce a eșuat programul Masă caldă în școli: licitații blocate, lipsă ofertanți în localitățile izolate. Situație specială – la Tecuci nu s-a putut derula pentru că nu are bugetul aprobat. Va fi introdus un modul de Alimentație sănătoasă, din septembrie 2023″, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.