După scandalul tăierii burselor și după protestul elevilor din fața Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu face un mic pas înapoi. Ministrul a anunțat joi că vor fi revăzute criteriile de acordare a burselor de merit dacă va fi nevoie.

„Dacă va fi cazul, pe baza rezultatelor pe care le vom avea după primul semestru, exclusiv semestrul I din clasa a V-a și semestrul I din clasa a IX-a, pentru că toți ceilalți se bazează pe rezultatul din anul școlar anterior, dacă va fi cazul, vom revedea criteriile în așa fel încât tot bugetul obținut cu greu pentru bursele elevilor să fie cheltuit pentru bursele elevilor. Toți banii alocați pentru burse vor fi cheltuiți pentru burse, pentru burse elevi”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu, în urma protestului elevilor în fața ministerului Educației în scandalul declanșat de tăierea burselor de merit.

Scandalul tăierii burselor de merit a fost declanșat de Sorin Cîmpeanu după ce a modificat pragul acordării burselor de merit fără consultare și dat în timpul anului școlar. Ordinul a fost semnat înainte de Crăciun și a intrat în vigoare odată cu publicarea, marți, în Monitorul Oficial. Asociațiile de elevi îi reproșează lui Sorin Cîmpeanu că privează în acest fel, fără a se consulta în prealabil, peste 700.000 de elevi de bursele de merit, după ce a modificat media de la 8,50 la 9,50, pe lângă introducerea, „din pix”, a condiției de cel mult 10 absențe nemotivate.