Spitalul de campanie amenajat la Expo Arad devine operațional: tot mai multe cazuri de coronavirus

Pentru că numărul cazurilor de COVID-19 crește foarte mult în Arad, autoritățile judeţene iau în calcul tot mai mult introducerea în circuitul medical a primului spital de campanie construit de către autoritățile locale din România, cel de la Expo Arad.

Coordonatorul Grupului de sprijin pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, dr. Gheorghe Domşa, a declarat că „aproape a fost atinsă capacitatea de spitalizare a pacienţilor COVID-19”. Secţiile COVID-19 ale SCJU au 203 paturi şi în judeţ existau 290 de bolnavi joi, însă o parte dintre aceştia erau la domiciliu, la cererea lor. Astfel, dacă toţi ar fi trebuit internaţi, nu ar fi existat suficiente locuri libere.

„Stăm ceva mai bine cu privire la paturile ATI pentru pacienţii COVID-19, unde o jumătate sunt libere. Din cele 27 existente, 14 sunt ocupate în acest moment”, a precizat Domşa. El a adăugat că spitalul de campanie, amenajat la începutul lunii aprilie la marginea municipiului, în cadrul Expo Arad Internaţional, va fi operaţionalizat în circa două zile. Aici există 240 de paturi, care vor fi destinate pacienţilor cu forme uşoare şi medii ale bolii.

Autoritățile vor avea o nouă ședință în cursul zilei de vineri pentru a decide ce măsuri suplimentare vor lua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.