Taxa care dublează prețurile la produsele din tutun. Cât va ajunge să coste un pachet de țigări

Pentru că Uniunea Europeană a hotărât să dubleze taxa pe produsele de vaping (țigări electronice), prețurile pachetelor de țigări ca crește simțitor.

Acest lucru va duce la o dublare a accizelor pentru tutun. De la 1,80 de euro la 3,60 de euro pentru un pachet de ţigări.

Uniunea Europeană urmează să propună o taxă de vaping care ar dubla accizele în statele membre cu taxe mici la țigări, potrivit unui proiect al Comisiei Europene.

Modificările aduse legislației, au în vedere creșterea accizei minime a UE la țigări de la 1,80 EUR la 3,60 EUR per pachet de 20 de euro, ceea ce ar crește prețurile în țările din estul Europei, unde pachetele se pot vinde cu preţul de 3 euro.

Schimbările urmăresc să accelereze impulsul UE pentru o „generație fără tutun” până în 2040.

Ca parte a Planului UE de combatere a cancerului, oficialii din domeniul sănătății doresc să scadă nivelul consumului de tutun în rândul cetățenilor UE de la nivelul actual de aproximativ 25% până la 20% în 2025 și sub 5% până în 2040.

Comisia Europeană a introdus recent o interdicţie privind comercializarea produselor din tutun încălzit aromatizat în rândul tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.