Transporturi ilegale de miei și pește descoperite de inspectorii ANSVSA

Inspectorii Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au descoperit transporturile ilegale de miei și pește, primele în cadrul acțiunilor de control desfășurate înaintea Sărbătorilor Pascale.

Astfel, în județul Tulcea, luni, a fost identificat în trafic un transport ilegal de miei. Într-o autoutilitară au fost găsiți 91 de miei, dintre care doar 74 erau însoțiți de documente sanitare veterinare. Ca urmare a neregulilor generate de restul de animale, care nu prezentau elemente de identificare, miei au fost expediați într-o fermă de colectare, în vederea eutanasierii, iar cadavrele au fost dirijate către o unitate de incinerare. Transportatorul a fost amendat cu 1.200 de lei.

Inspectorii au deschis o anchetă și i-au identificat în județul Sibiu pe propietarul mieilor și pe medicul veterinar de liberă practică, care a emis formularele de mișcare pentru transport în alte condiții decât cele prevăzute de legislația în vigoare. În urma controlului oficial, propietarul a fost amendat cu 1.500 de lei, în timp ce medicul veterinar a fost sancționat contravențional cu 12.000 de lei. În plus, DSVSA Sibiu va propune analiza activității acestuia în Comisia de Deontologie și Litigii din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari.

În județul Arad a fost identificat un vehicul care transporta ilegal 5.231,7 kg de crap, somn și chefal, provenit din Italia.

„Lipsa lotizării produselor și neconcordanța între cantitatea găsită și documentele prezentate (din cele 5.231,7 kg numai 2.598,5 kg aveau documente) au făcut imposibilă stabilirea trasabilității mărfii. În consecință, s-a luat măsura dirijării întregii cantități la o unitate autorizată, în vederea neutralizarii, iar transportatorul a fost amendat cu suma de 12.000 de lei”, a transmis ANSVSA.

MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.