Trebuie să fim pregătiți pentru cel mai negru scenariu la iarnă! Avertismentul ANRE

Trebuie să fim pregătiți pentru cel mai negru scenariu la iarnă! În caz contrar, românii vor îngheța în case. Este avertismentul dur lansat de vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, care spune că trebuie să umplem depozitele de gaze cât mai mult posibil.

În niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de UE, ci să mergem spre 90% sau 95%. 

Vicepresedintele ANRE mai spune că ne așteaptă o iarnă extrem de complicată, iar asta pentru că piața energiei este impredictibilă și nu știm la ce să ne așteptăm când vine vorba despre aprovizionarea cu gaze și energie electrică. 

„În niciun caz nu este voba de întoarcerea la anii 80, vorbim de cu totul altceva. Cred că este o măsură responsabilă şi, dacă în România, în acest moment marea majoritate a consumatorilor casnici şi o parte din consumatorii industriali beneficiază de plafonare şi nu sunt chiar stimulaţi să facă asemenea economii, pentru că un preţ de 68 de bani este un preţ care nu are nicio legătură cu realitatea din piaţă, aceşti consumatori nu sunt stimulaţi deloc să facă economie şi probabil marea majoritate a lor nici nu o să facă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.