TU DECIZI. Dosar de candidat: Gheorghe Cârciu, „ospătarul cu Bentley de la PSD”, vrea în Parlamentul European

Astăzi la rubrica „Tu decizi! Dosar de candidat” discutăm despre Gheorghe Cârciu, social-democratul cunoscut sub porecla de „ospătarul cu Bentley de la PSD”. După ce a fost criticat pentru discursurile sale în calitate de secretar de stat pentru diaspora, inclusiv de propriii colegi de partid, vrea acum să ajungă eurodeputat. Dacă merită sau nu votul tău, tu decizi după ce urmărești analiza care urmează. 

Gheorghe Cârciu este candidatul PSD pe lista comună a Coaliției pentru alegerile europarlamentare. Politicianul, poreclit de presă „ospătarul cu Bentley de la PSD” după ce, la un eveniment de partid, s-a ocupat toată seara să umple paharele celor din conducere, ocupă în prezent funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

A fost criticat pentru că a obținut o diplomă de licență abia la 30 de ani de la finalizarea liceului, dar și pentru că a fost implicat în mai multe controverse. Între 2017 și 2020 a fost cercetat penal, fiind bănuit că a furat curent.

Dosarul a fost însă închis după ce procurorii au renunțat la urmărirea penală, pe motiv că nu ar fi existat un interes public. Din poziția de secretar de stat pentru diaspora, a fost criticat în mai multe rânduri pentru discursurile caracterizate de propriii colegi de partid drept „jenante”. La Ziua Națională a României la Londra, spre exemplu, a ținut un discurs în limba română, limbă pe care cea mai mare parte a publicului nu o cunoștea.

Presa scrie că are o firmă de construcții în Franța, acolo unde își și petrece cea mai mare parte din timp. De altfel, potrivit declarației sale de avere, pe lângă venitul lunar uriaș, de peste 10.000 de euro, și cele 1,6 milioane de euro investite în acțiuni la firme franceze, Gheorghe Cârciu deține o casă în Franța și conduce un Bentley. 

CE AVERE ARE GHEORGHE CÂRCIU
-venit lunar de 11.106 euro
-55.442 de euro în conturi
-acțiuni în valoare totală de 1,6 milioane de euro
-împrumuturi acordate în valoare totală de 272.341 de euro
-datorii în valoare totală de 414.580 de euro
-două terenuri cu o suprafață totală de 1376 de m^2
-un apartament în Satu Mare și o casă în Franța
-un Bentley
SURSA: declarație de avere 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.