Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu – tânărul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa – este programat, joi, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia. La acest termen ar putea fi audiaţi părinţii tinerilor morți în accident. În plus, este posibil ca acesta să fie şi ultimul termen de judecată înainte de pronunţarea sentinței.

Judecătoria Mangalia ar putea introduce în această cauză, la acest termen, Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor. De asemenea, vor fi citate părţile civile din acest dosar, este vorba de părinţii tinerilor morţi în accidentul rutier şi de tinerii răniţi, pentru a fi audiaţi. Totodată, instanţa va cita şi un martor pentru audiere.

CSM a amânat discuțiile privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu. Ce a cerut Ioana Ancuța Popoviciu

Judecătoarea din acest dosar va fi şi la acest termen Ioana Ancuţa Popovociu. Inspecţia Judiciară solicitase Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea acesteia din funcţie până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Cererea se afla pe ordinea de zi a şedinţei CSM de miercuri, iar judecătoarea a cerut o amânare, aceasta fiind acordată pentru 24 aprilie atunci când va fi discutată situaţia sa.

Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul din 2 Mai: „Nu mai avem încredere în justiție”. Coșmarul cumplit prin care trece familia sa

Avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, iar cererea lor a fost respinsă. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă. 
 
Primul termen în procesul lui Vlad Pascu a avut loc pe 22 februarie, la ora 9.00, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat pentru ora 12.30 deoarece Pascu avea termen şi la Tribunalul Constanţa, pentru a scăpa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsă.
 
La reluarea procesului, judecătoarea din dosar a constatat că Vlad Pascu nu are apărare deoarece unul dintre avocaţi s-a retras din dosar, iar celălalt a menţionat că protestează, fiind solidar cu acţiunea declanşată de Baroul Bucureşti şi a cerut ca următorul termen să fie acordat după 29 februarie. 

Dosarul 2 Mai. Un martor și-a retras declarația! Tatăl Robertei: Tăcerea femeii a fost cumpărată cu bani de către apropiații lui Vlad Pascu

Judecătoarea a dispus ca următorul termen să aibă loc pe 14 martie şi a emis o adresă către Baroul Constanţa, în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru Vlad Pascu, pe toată durata procesului. 
  
Părinţii victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de atitudinea pe care aceasta a avut-o în sala de judecată. Astfel, ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier despre care nu ştia că a decedat. 
  
Al doilea termen de judecată a avut loc în 14 martie. Tatăl tinerei ucise în accidentul produs de Vlad Pascu şi-a exprimat nemulţumirea pentru că Vlad Pascu nu a fost adus la acel termen.
 
Tatăl tânărului ucis în accident a mers cu fotografia fiului său în sala de judecată şi cu toate acestea judecătoarea l-a întrebat cine este. 
 
Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei care a murit, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că solicitarea sa de schimbare a încadrării juridice nu a fost dezbătută la acest termen, dar că lui Vlad Pascu i-a fost admisă cererea de a fi judecat în procedură simplificată şi astfel beneficiază de o reducere cu o treime a pedepsei. 
La termenul următor de judecată, în 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat. 
 
În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.
 
Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.
 
Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.