Un uragan solar ar putea lăsa Pământul în beznă – Anunțul NASA: Miliarde de oameni ar muri după o furtună magnetică

Astronomii prevestesc apocalipsa: în următorii ani, omenirea ar putea fi lovită de un uragan solar care să genereze o pană de curent mondială și să pună capăt civilizației moderne! Asta pentru că de anul acesta începe Maximul Solar, perioada în care activitatea Soarelui este cea mai intensă. Specialiștii de la NASA avertizează că o furtună solară masivă ar putea afecta Pământul chiar anul acesta. 

În timp ce atenția globală era îndreptată spre războiul ruso-ucrainean, valul de scumpiri și criza energetică, activitatea solară a luat amploare. Astronomii prevestesc o furtună solară de amploare care ar putea lăsa Pământul fără curent electric și ar putea cauza moartea a miliarde de oameni. Specialiștii spun că pericolul începe de anul acesta și își atinge apogeul în anul 2025.

O explozie solară are o putere echivalentă cu milioane de bombe nucleare aruncate în aer simultan. Pământul s-a mai confruntat cu un fenomen similar în urmă cu aproape 24 de ani, pe 9 martie 1989. O explozie solară a cauzat o furtună geomagnetică vizibilă prin aurore extrem de intense la ambii poli. Din cauza magnetismului, unii sateliți de pe orbită n-au funcționat timp de câteva ore iar comunicațiile meteorologice au fost întrerupte.

În cazul unei furtuni magnetice puternice, primele zile fără electricitate vor fi decisive – ar putea rezulta anarhie, conflicte și războaie civile între oameni pentru hrană, combustibil și apă. Milioane de pacienți conectați la aparate din întreaga lume vor muri. Riscul cel mai mare va fi ca reactoarele nucleare să înceteze să mai funcționeze, iar miezul uraniului să se topească, ceea ce ar duce la împrăștierea radiațiilor în toată Europa, Asia și America de Nord, cauzând un mega-Cernobîl la scară mondială. Întreaga Emisferă Nordică ar putea deveni nelocuibilă din cauza radiațiilor și miliarde de persoane ar putea pieri. O furtună solară devastatoare ar putea provoca Apocalipsa Internetului și ar întoarce civilizația în timp din anii 2020 în anii 1820, spun specialiștii.

Experții ne recomandă să ne pregătim din timp stocuri de supraviețuire care să conțină alimente și apă pentru 30 de zile, o sumă de bani în caz că nu vor funcționa bancomatele, precum și lanterne, chibrituri sau lumânări. În caz de furtună solară, ni se recomandă să raționalizăm încă din primele zile hrana și apa, să ne adăpostim în case cu ușile și ferestrele închise și să nu călătorim cu avionul sau metroul, care vor fi primele afectate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.