Unde se ascund șerpii iarna? Atenție pe unde vă plimbați în sezonul rece

Una dintre proprietățile distinctive ale șerpilor și, în general, ale reptilelor, este dependența temperaturii corpului de cea a aerului. Nu întâmplător li se spune vietăți cu „sânge rece”. Dacă obișnuiți să faceți excursii în natură, în sezonul rece, este bine să știți unde v-ați putea întâlni cu un șarpe

În zonele cu un climat temperat, șerpii trebuie să caute adăpost pentru hibernare în sezonul de iarnă. Așa se face că odată cu primul îngheț se târăsc în locuri mai protejate și mai calde pentru a supraviețui iernii. După ce ați ales un loc retras și potrivit pentru iernare, șerpii și alte reptile, precum și viperele, cad într-o stare de hibernare, ceea ce înseamnă că toate procesele vitale își reduc ritmul.

 

Așadar, din start, un șarpe pe timp de iarnă nu va avea reflexele pe care le are în sezonul cald, presupunând că, întâmplător, dați de un exemeplar într-un loc ascuns.

 

Perioada de hibernare a reptilelor luate în considerare durează până la încălzire, de regulă, aceasta este martie-aprilie. Odată cu sosirea primei călduri, șerpii se trezesc, se târăsc afară din adăpost și caută o pereche pentru procesul de împerechere, potrivit animalefans.com.

UNDE HIBERNEAZĂ

În Munții Carpați, reptilele hibernează în grup, alegând în acest scop:

– vizuini abandonate de rozătoare,

– crăpături de munte, crăpături de coastă în râuri, lacuri sau găuri în stânci;

– snopi sau căpițe de fân sau paie;

– rădăcinile copacilor și golurile din pământ sub îngheț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.