UPDATE. Arad: Noutăți despre cele 14 bombe descoperite la marginea Aradului: nu erau trase, erau în stare bună

Cele 14 bombe care au fost descoperite, sâmbătă, la marginea municipiului Arad, în în Canalul Mureşel din municipiul Arad, erau în stare bună. Bombele au fost descoperite la marginea orașului, la cca 500 de metri de un mare magazin de bricolaj, într-o zonă în care nu există case.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, „proiectilele sunt în stare destul de bună, nu au fost trase, nu au fost percutate. Da, proiectilele reprezentau un real pericol, atât la transport, cât și în cazul unor lovituri cu cupa excavatorului sau alte obiecte”.

„Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad formată din locotenent Adelin Avramescu și plt.maj Valentin Dincă a executat, sâmbătă, o misiune pirotehnică în afara municipiului Arad, unde o firmă ce executa lucrări de decolmatare a Canalului Mureșel a găsit un proiectil. Ca urmare a verificărilor terenului cu aparatul de detectat metale, cei 2 pirotehniști au mai găsit încă alte 13 proiectile: 9 de calibru 120 mm și 5 de calibru 82 mm, toate bombe de aruncător provenind din Cel De-al Doilea Război Mondial”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

La lăsarea întunericului, echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta urmând să fie reluată duminică dimineața pentru a vedea dacă mai sunt și alte bombe. Locul în care au fost găsite proiectilele a fost securizat și este păzit de către jandarmii din Arad.

Autorităţile, care estimează că în acel loc este posibil să fi fost un depozit de muniție din cel de-al Doilea Război Mondial, continuă cercetările în acest caz.

sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad