Urmează încă o MINIVACANȚĂ pentru români. Alte ZILE LIBERE de la stat pentru angajați

Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă pentru că pică între sărbătorile legale și weekend. Astfel, românii vor avea parte de o nouă minivacanță de 5 zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, până luni, 5 decembrie. 

Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legală și zi nelucrătoare, potrivit Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

În acest an, cele două zile pică miercuri și joi, ​​astfel că Guvernul a decis, încă din ianuarie, să fie declarată zi liberă și ziua de 2 decembrie 2022 „întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal”.

În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică.
   
De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

Zilele libere legale în 2022:

– 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou) – sâmbătă şi duminică;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – luni;
– 22 aprilie (Vinerea Mare):
– 24 şi 25 aprilie (Paştele ortodox) – duminică şi luni;
– 1 mai (Ziua Muncii) – duminică;
– 1 iunie (Ziua Copilului) – miercuri:
– 12 şi 13 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – luni;
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
– 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
– 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică şi luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.