USR-PLUS, decizie-BOMBĂ: Vom susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Coaliția explodează după demiterea lui Stelian Ion de către Florin Cîțu. Partenerii PNL pregătesc debarcarea lui Florin Cîțu. USR-PLUS a anunțat miercuri, după miezul nopții, că va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. 

Actualii, încă, parteneri de coaliție cu PNL, aceștia negociază și discută și o posibilă ieșire de la guvernare. Potrivit Realitatea PLUS, USR-PLUS pregătește demiterea lui Florin Cîțu. USR-PLUS a discutat în această seară decizia, după demiterea lu iStelian Ion de la Justiție și după refuzul aprobării programului „Anghel Saligny”.

Mai multe decizii au fost luate în Biroul Național de miercuri seară. USR-PLUS ceruse, înainte de decizia de demitere a lui Stelian Ion, o nouă ședință a coaliției pentru joi dimineață, la ora 10.00, pentru a ieși din blocaj.

USR-PLUS a anunțat, miercuri seară, că și-a retras sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu și că „va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.
 
În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
 
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul partidului pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu”, a transmis USR-PLUS într-un comunicat de presă, potrivit Realitatea PLUS.
 
Biroul Național al USR-PLUS a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie, potrivit aceluiași comunicat.
 
Decizia USR-PLUS anunțată miercuri seară vine după revocarea lui Stelian Ion de la Justiție, precedată de forțarea introducerii pe agenda Guvernului a proiectului „Anghel Saligny” de către Florin Cîțu.

Florin Cîțu, DECIZIE de ultimă oră după BLOCAJUL din coaliție – Premierul l-a REVOCAT pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției

Reacția lui Dan Barna nu a întârziat: „Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea”.

Dan Barna, după demiterea lui Stelian Ion: „Florin Cîțu trebuie să plece. A arătat că e mai rău decât Dragnea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.