Victorie anunțată de ucraineni în Zaporojie

Luptele se intensifică în zona Zaporojie, unde trupele ucrainene anunță primele victorii. Rusia amenință cu noi atacuri după bombardarea podului Kerci din Crimeea.

Armata ucraineană a anunţat că forţele sale au înregistrat progrese pe linia frontului lângă aşezarea Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv, în regiunea Zaporojie (sud), relatează Reuters.

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate din Ucraina, printre civilii morţi sau răniţi s-au aflat şi copii după o zi în care ruşii au lansat şase rachete, 36 de lovituri aeriene şi 32 de sisteme de rachete spre zone populate şi poziţii ale trupelor ucrainene.

Totodată, armata a indicat că au avut loc 33 de confruntări şi forţele de apărare ucrainene au continuat o operaţiune ofensivă spre Melitopol şi Berdiansk. 

Președintele Zelenski vorbește din nou despre pace în Ucraina. În mesajul său zilnic, liderul de la Kiev Acesta a mai spus că Ucraina are nevoie de echipamente de la parteneri şi că este foarte important să se creeze o bază de producţie în țara aflată în război, pentu a curăţa pământul de minele ruseşti.

„Pacea nu are alternativă. Fiecare ţară care lucrează cu noi în cadrul garanţiilor de securitate pentru Ucraina, în cadrul Formulei de pace, trimite exact acest semnal statului agresor. Va fi pace. Agresiunea pierde. Este foarte important ca în fiecare săptămână Rusia să vadă noi activităţi internaţionale în sprijinul Ucrainei şi al vieţii normale”, a spus Zelenski.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.