Vremea 10 iunie. România, lovită de un val de caniculă

Astazi, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală – ITU, va depăși pragul critic de 80 de unități) în sud și est.

Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, la început în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, apoi în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și a Moldovei și pe arii mult mai restrânse în Dobrogea. Vor fi perioade cu vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 37 de grade.

În București, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade.

La munte, vremea va fi caldă, dar instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, îndeosebi din a doua parte a zilei, iar pe arii extinse vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici de 40…50 l/mp.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare spre seară. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale, în general, de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 30 de grade.Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.