Vremea rămâne caniculară în zona de vest a țării

Astăzi, vremea se va menține foarte caldă, caniculară mai ales la câmpie, cu disconfort termic accentuat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări la munte, dar temporar și în rest, îndeosebi în cursul zilei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar cele minime între 15 și 21 de grade, mai ridicate la deal, până la 24…25 de grade și mai scăzute în depresiuni, spre 12 grade.

Mâine, deși temperaturile vor scădea ușor, disconfortul termic se va menține local ridicat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul variabil în cursul zilei, se va înnora treptat în cursul serii și al nopții. Spre dimineață, începând din extremitatea vestică, vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări ce trecător pot lua aspect de vijelie în cursul nopții.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 34 de grade, iar cele minime în general între 17 și 22 de grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.