119 misiuni ale pompierilor militari arădeni în ultimele zile

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldis ” al județului Arad, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 119 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

91 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

 22 misiuni de stingere și intervenție, din care: 

22 incendii . Din cele 22 de incendii, 1 s-a manifestat la case și anexe  iar 21 la vegetație uscată/resturi vegetale. Au ars aproximativ 148 ha 

1 misiune descarcerare 

 3 misiuni de sprijin 

 2 misiuni pentru asanarea muniției 

Doua misiuni  de asanare muniție neexplodată în Județul Arad, in acest sfârșit de săptămâna ( Pâncota si Sânpetru  German) 

În cursul zilei de vineri, 25.03.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad  a intervenit pe un teren din orașul Pâncota  pentru asanarea unui element de muniție neexplodat. 

Ajunși la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o grenadă defensivă. 

Cea de-a doua interventie a fost pentru o bomba aruncător de calibrul 82, descoperită in cursul zilei de sâmbătă( 26.03.2022) in loc. Sânpetru German.  

Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Muniția a fost descoperită întâmplător pe teren,  de către localnici. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.