41 de migranţi depistaţi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria într-un TIR cu detergent

Un număr de 41 de cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au fost găsiţi, luni, de către poliţiştii de frontieră, ascunşi într-un TIR cu detergent.

„În data de 4 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 31 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent, pe ruta România-Italia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci şi unu de cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit sursei citate, persoanele conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări sunt cetăţeni din Pakistan, India, Nepal şi Bangladesh şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.