53 demigranţi din Irak, Iran şi Palestina, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 44 de ani au fost descoperiţi decătre poliţiştii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad în timp ce încercau ca să iasă din ţară ascunşi într-un TIR cu numere de România, care era încărcat cu butoaie cu miere de albine.

La volanul camionului se afla un bărbat de 46 de ani din Arad, iar conform documentelor de însoţire a mărfii, mierea de albine era transportată pentru o societate comercială din Germania.

„Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de
transport. Aşa cu descoperit ascunse cele 53 de persoane, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei.

Cei mai mulţi migranţi sunt solicitanţi de azil în România.

La cercetări, migranţii au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Şoferul camionului este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar migranţii sunt anchetaţi pentru tentativă trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru a da de urma întregii reţele de trafic de migranţi.

Cazul vine după ce în cursul ultimelor 3 săptămâni, poliţiştii de frontieră de la Nădlac 2 au descoperit 3 grupuri de migranţi formate în total din 94 de migranţi, inclusiv copii mici, care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în 3 TIR-uri din Turcia.