8,2 tone de acumulatori auto uzați, confiscați Arad

8,2 tone de acumulatori auto uzați au fost confiscate în județul Arad, în cadrul unei anchete derulată de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (S.I.C.E) și reprezentanții Direcției Antifraudă Deva. Acumulatorii se aflau într-un TIR oprit la control în zona municipiului Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „subofițerii S.I.C.E. au depistat pe raza municipiului Arad, un bărbat de 59 de ani, în timp ce transporta cu un autotren (format din cap tractor si remorcă) 8.200 de kg. acumulatori auto uzați, fără a deține documente legale. Întreaga cantitate de acumulatori a fost indisponibilizată, în cauză continuându-se cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată”.

Conform unor informații, acumulaorii uzați ar fi fost aduși din străinătate pentru a fi aruncați în România.

Autoritățile spun ca daca acumulatorii auto ar fi ajuns in Romania, acestia ar fi provocat poluare mediului si probleme de sanatate oamenilor care locuiau in zonele in care bateriile auto urmau sa fie aruncate.

În cursul lunii martie, un bărbat de 40 de ani a fost arestat preventiv, în Bihor, dupăce ar fi încercat să introducă din Italia în România, în mai multe rânduri, peste 60 de mii de kg acumulatori auto uzaţi.