Arad: Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, despre firmele din România care „încearcă să controleze prețul pentru a-l ține la un nivel ridicat”

Cea mai frecventă problemă a firmelor mici și medii din România este încercarea de a controla prețul pentru a-l ține la un nivel ridicat. Declarația a fost făcută, marți, la Arad, decătre președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Conform președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, „cea mai frecventă probleme IMMuri încearcă să controleze prețul de revânzare, fie producătorul – prețul pe care îl practică distribuitorul, fie distribuitorul să controleze prețul pe care îl practică vânzătorul, magazinul. Și asta e ilegal, de ce, pentru că scopul legii este ca prețurile să fie cât mai mici. Deci dacă cineva vrea să vândă o marfă mai ieftin trebuie să facă acest lucru”.

„Pentru acest gen de contracte sau clauze contractuale, aplicăm foarte des amenzi, pentru că cel care vinde marfa vrea să impună condiții ca să limiteze prețul la care poate fi vândută mai departe”, a mai declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Bogdan Chirițoiu participă, marți, la Primăria Municipiului Arad, alături de directorii din cadrul Consiliului Concurenței, la întâlniri cu autorităţile locale şi companiilor din regiunea Vest, cu care discută modul în care Consiliul poate ajuta autoritățile și companiile.