A început recondiționarea ceasului din turnul Palatului Administrativ din Arad

Ceasul din turnul Palatului Administrativ din municipiul Arad intră în recondiționare.

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a anunțat că a fost finalizată documentația necesară pentru reparația ceasului din turn.

„Am reușit să terminăm toată documentația pentru a repara ceasul din Turn, un ceas cu o vechime frumoasă, cu o istorie. Acum este demontat, va fi dus la sablat, un întreg procedeu. Mă bucur că firma e din Arad, chiar din Bujac, o firmă cu tradiție, o firmă care face acest lucru pentru multe ceasuri din România și nu numai. Mă bucur că reușesc să se apuce de lucru. Pentru că vor urma Zilele Aradului, în acea perioadă va fi pus ceva provizoriu în locul ceasului, dar sperăm ca până în toamnă să fie finalizat. Mai lipsesc și din piesele originale, mai este și un clopot care bătea, încercăm să recondiționăm totul și ca în toamnă să fie funcțional”, spune primarul Călin Bibarț.

Primăria Arad va plăti pentru reparații peste 190.000 de lei. Administrația locală speră ca lucrările să fie gata până în toamnă, iar anul viitor să poată organiza un traseu vizitabil care să includă Sala Ferdinand și Turnul cu ceas.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.