Adio intrat în școală pentru părinți! Care sunt cele 4 situații în care mai pot face acest lucru

Noua lege a Învățământului, ale cărei prevederi intră în vigoare de la începutul lunii septembrie, vine cu o veste proastă pentru părinții și bunicii care au obiceiul să-i conducă pe copii până în clasă. Potrivit noilor reglementări, accesul în interiorul unei unități de învățământ este restricționat drastic.

Noua lege a învățământului preuniversitar precizează că părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai elevilor pot intra în incinta școlilor sau grădinițelor dacă au fost programați pentru o discuție cu un profesor sau cu directorul unității de învățământ.

Mai precis, sunt 4 situații în care aceștia pot intra: 

-a  fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu un reprezentant al conducerii unității de învățământ;

– desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;

– depune o cerere/alt document la secretariatul unității de învățământ;

– participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ.

Noile modificări au fost operate pentru că fosta lege a Educației Naționale, din 2011, nu există prevederi în legătură cu accesul părinților în școli și grădinițe. Aceste situații erau gestionate, până în prezent, prin regulamentul-cadru de organizare și desfășurare a unităților de învățământ preuniversitar, scrie edupedu.ro.

În acest fel, autoritățile doresc să limiteze interacțiunile neprogramate ale părinților agresivi care perturbă desfășurarea activităților școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.