Statul dă 15 milioane de euro pe stâlpi de iluminat, în plină criză

Statul roman cumpără stâlpi de iluminat în valoare de 15 milioane de euro. Beneficiarii sunt mai multe instituții publice, printre care se numără și Administrația Prezidențială. Licitația a fost anunțată pe SEAP de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate. În ce privește sursa de finanțare pentru achiziția în sistem centralizat a corpurilor de iluminat, aceasta este diferită de la utilizator la utilizator.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate anunţă pe SEAP licitaţie în vederea achiziţionării de corpuri de iluminat şi surse separate de lumină pentru interior, în valoare totală estimată de 15.240.936 euro, pentru 392 de beneficiari, scrie Agerpres.

“Obiectivul ONAC este ca, prin intermediul achiziţiei centralizate, să sprijine utilizatorii în procesul de tranziţie de la sursele bazate pe tehnologia tradiţională la cele utilizând tehnologia LED, scopul final fiind acela de a sprijini creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi reducerea costurilor generate de consumul de energie electrică, menţinând totodată calitatea iluminatului”, scrie în anunţ.

Sunt solicitate în total 21 de tipuri de produse – 13 surse separate de lumină şi şapte tipuri de corpuri de iluminat.

Acordul-cadru centralizat se va încheia cu maximum trei operatori economici. Cantitatea minimă estimată este de 357.831 de corpuri de iluminat şi surse separate de lumină pentru interior, iar cantitatea maximă este de 1.147.122 de produse.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 50%, iar eficacitatea luminoasă medie 50%.

Durata contractului este de doi ani.

Sursa de finanţare pentru achiziţia în sistem centralizat a corpurilor de iluminat este diferită de la utilizator la utilizator: bugetul de stat, fonduri europene sau alte surse de finanţare nerambursabile, fonduri proprii sau alte surse legal constituite.

Ofertanţii trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri anuale globale, în ultimele trei exerciţii financiare încheiate, de cel puţin 4.700.000 lei. De asemenea, trebuie să demonstreze livrări de produse similare efectuate în cel mult ultimii trei ani a căror valoare cumulată este de minim 2.300.000 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 septembrie.

Printre beneficiari se vor număra: Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Administraţia Prezidenţială, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Agenţia Naţională Anti-Doping, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Curtea de Conturi, Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Avocatul Poporului, Camera Deputaţilor, Senatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Case judeţene de pensii, Agenţii de protecţie a mediului, Agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, Inspectorate judeţene de poliţie, Inspectorate de jandarmi, Inspectorate pentru situaţii de urgenţă, Instituţii ale prefectului, unităţi militare, penitenciare, şcoli, universităţi şi spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.