Amenzi pentru administratorii șantierelor care nu țin cont de curățenia străzilor din Arad

În această săptămână, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au efectuat verificări privind asigurarea curățeniei carosabilului, în zona de intrare a mijloacelor de transport din șantierele de lucru pe drumurile publice.
 
În acest sens, pentru nerespectarea reglementărilor legale specifice, a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 1.000 lei, pe strada 6 Vânători, cu obligația de curățare a zonei afectate.
 
Direcția Generală Poliția Locală Arad atenționează cetățenii municipiului că au obligația să asigure curățenia mijloacelor de transport și a utilajelor, la intrarea lor pe drumurile publice din șantiere, zone agricole etc., prin îndepărtarea noroiului de pe anvelope, astfel încât acesta să nu ajungă pe carosabil, conform prevederilor HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului.
 
În situația în care carosabilul este afectat, trebuie luate măsuri imediate de curățare a acestuia pe toată porțiunea afectată.
Astfel, potrivit art. 6.6 din actul normativ invocat: ”Instituțiile publice, agenții economici, celelalte persoane juridice au următoarele obligații principale:
Să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole etc., prin orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope, în așa fel încât acesta sa nu fie împrăștiat pe carosabil”.
 
Nerespectarea reglementărilor legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 și 1000 de lei.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.