Amenzi pentru că au murdărit cu noroi străzile din Arad

Polițistii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului aparținând Direcției Generale Poliția Locală Arad au fost sesizați că, în două zone din municipiu, UTA și cartier Micalaca, unde sunt amenajate două șantiere, camioane încărcate cu pământ excavat pătrund pe arterele de circulație, împrăștiind noroiul de pe anvelope direct pe carosabil.

 
Imediat, administratorul celor două locații a fost somat să amenajeze zona de ieșire din șantiere, astfel încât, anvelopele camioanelor care pătrund pe drumurile publice să poată fi curățate, pentru a nu mai împrăștia noroi.
 
Agentul economic care a fost surprins efectuând transportul de la șantierul din cartierul Micălaca fără luarea măsurilor de îndepărtare a noroiului de pe anvelope a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei pentru nerespectarea prevederilor HCLM nr. 162/2006-privind normele de gospodărire ale municipiului.
 
Zonele respective vor fi monitorizate de poliția locală pe toată durata executării lucrărilor, atât în vederea respectării hotărârii amintite, cât și pentru a verifica modul de conformare la graficul de lucrări aprobat de Primăria Municipiului Arad.
 
În urma discuțiilor purtate, în cursul zilei de azi, cu administratorul celor două locații, acesta a afirmat că au început să se implementeze măsuri de amenajare a drumului de ieșire din șantier, prin pietruire. În plus, executantul lucrărilor a contractat servicii de măturare/spălare a drumurilor pe care se realizează transportul din și în șantiere.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.