Amenzi pentru trotuare murdare și spații verzi neîngrijite, la Arad

În perioada 21-25 noiembrie 2022, polițiștii locali din cadrul Biroului de Protecția Mediului au aplicat 9 sancțiuni, în cuantum de 7.000 lei, pentru nemenținerea curățeniei pe trotuarele, respectiv zonele adiacente imobilelor private de pe raza municipiului Arad.
 
Acțiunile de verificare a modului de respectare a prevederilor HCLM Arad nr.162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad s-au desfășurat în cartierele Aurel Vlaicu, Bujac, Aradul Nou și Sânicolau Mic. Agenții de poliție locală au identificat zone adiacente imobilelor private (trotuar, spațiu verde) neîntreținute, flora crescută spontan, necosită, arbuștii netoaletați, prezentând un aspect general neîngrijit și totodată provocând disconfort vizual pentru vecini și trecători.
 
Constatările din teren relevă faptul că o parte din perimetrele neîntreținute aparțin unor imobile propuse spre vânzare, nelocuite sau ai căror proprietari nu depun diligențele necesare în vederea menținerii unui aspect civilizat, cu toate că proprietățile sunt situate în zone rezidențiale, în care majoritatea cetățenilor se conformează obligațiilor legale în acest domeniu.
 
Pentru cele puse în vânzare, polițiștii locali au acționat în sensul îmbunătățirii aspectului civilizat urban, efectuând demersuri în vederea comunicării cu intermediarii, pentru identificarea posesorilor imobilelor și aducerea la cunoștința acestora a obligațiilor de remediere a problemelor constatate, în scopul evitării aplicării măsurilor sancționatorii.
 
 Direcția Generală Poliția Locală atrage din nou atenția cetățenilor asupra obligativității menținerii curățeniei pe trotuare și zone verzi, prin măturare, cosire, îndepărtarea buruienilor și toaletarea arbuștilor, în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat, încălcarea obligațiilor prevăzute fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 700-1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.500-2.000 lei pentru persoanele juridice.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.