ANCHETĂ mare în poliție: cine n-a dat amenzi să răspundă – Cum sunt intimidați agenții rutieri care aplică „AVERTISMENT”

Sindicatul EUROPOL spune că într-o structură de Poliție s-a primit o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi.

„Un astfel de demers este fără precedent, nu are niciun temei legal și reprezintă transmitere subliminală polițiștilor să nu mai aplice avertismente, ci doar amenzi. (…)

Justificarea muncii lor este realizată prin munca subalternilor. Veți vedea cifre pompoase, dar în continuare România este pe primul loc la accidente în care mor oameni pe drumurile publice.

 

Nu este pentru prima dată când am făcut publice discuțile în care șefii îi îndemnau pe subalteni să aplice amenzi că sunt în urmă. Asta nu reduce accidentele”, a spus Cosmin Andreica la Realitatea PLUS.

„Viteză, alcool și neacordare de prioritate sunt principalele fapte amendate. Se înțelege că prin aceste acțiuni se diminuează accidentele, dar ni s-a demonstrat că nu sunt eficiente aceste acțiuni”, a mai spus liderul de sindicat.

„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT”. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.

 

Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.

Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, a arătat Sindicatul EUROPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.