Ministrul Grindeanu anunţă că s-au încheiat toate procedurile legate de tronsonul Marginea-Holdea de pe A1 Lugoj-Deva

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Timişoara, că s-au încheiat toate procedurile legate de licitaţia pentru tronsonul între Marginea şi Holdea de pe autostrada A Lugoj-Deva, câştigătorul desemnat fiind un constructor român.

„Câştigătorul (licitaţiei, n.r.) este un constructor român care până acum şi-a făcut treaba foarte bine şi ne dă siguranţa că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare – când se vor încheia toate procedurile legale, în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care în acest moment este, probabil, cel mai mare constructor român cel puţin pe infrastructură rutieră. În sfârşit, se intră în linie dreaptă şi pe acest proiect. Sunt 10 zile în care se pot depune contestaţii. În ultima vreme am văzut că sunt tot mai puţine contestaţii, pe zona rutieră (…) Vom semna contractul la Timişoara, în săptămânile următoare; este şi proiectare şi execuţie. Durata pentru proiectare prin licitaţie cred că va depăşi un an. A fost condiţie la licitaţie, durata de execuţie, pentru că deşi unii spuneau că nu se mai poate face, că se pierd banii din PNRR (…), iată că se face, inclusiv pe A7”, a detaliat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că o ţintă pe care le-a dat-o celor de la CNAIR a fost ca până la finalul anului pe autostrada A7 Ploieşti – Paşcani toate cele 13 loturi trebuie să aibă desemnaţi câştigătorii, iar pentru cel puţin jumătate să fie semnate contractele de execuţie.

În altă ordine de idei, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat joi, la Timişoara, un nou contract cu Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT), în valoare de peste 136 de milioane de lei, destinaţi sistemului integrat de securitate aeroportuară.

Grindeanu a subliniat că de la începutul anului, Ministerul Transporturilor a semnat cu AIT contracte în valoare de 360 de milioane de lei.

„Toate cele patru contracte semnate de la începutul anului cu AIT trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Sunt fonduri europene pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) care se va finaliza la sfârşitul anului 2023. Peste 360 de milioane de lei sunt bani care intră în dezvoltarea AIT şi care va ajuta la creşterea capacităţii operaţionale a aeroportului, dar rămân şi celelalte proiecte majore care vor duce la dezvoltarea acestuia”, a punctat Grindeanu.

Sorin Grindeanu participă, joi, la Timişoara, la deschiderea Congresului Asociaţiei Profesionale de Drumuri şi Poduri (APDP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.