ANRE va deconta peste 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va deconta peste 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie.   

Anunțul a fost făcut chiar de instituție printr-un comunicat transmis joi, potrivit Agerpres.  

Situația pentru aprilie 2022-martie 2023 a arătat că 80 de societăți au depus cereri de decontare, în conformitate cu legea, potrivit sursei citate.  

Câte cereri au fost aprobate de ANRE  

Numărul total al cererilor depuse este de 345, cel de cereri aprobate este de 281, iar cel de cereri neeligibile de 54.  

Suma transmisă pentru decontare către Ministerul Energiei este de 2,36 miliarde lei, în condiţiile în care valoarea totală a cererilor neeligibile este de 10,24 milioane lei, iar cuantumul total solicitat este de 2,37 miliarde lei.  

ANRE a declarat că diferenţa de 10 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.  

În conformitate cu OUG 27/2022, datele autorităţii de reglementare arată astfel: 74 de societăți au depus cereri, există 240 de cereri depuse în total, 69 de cereri făcute de clienți casnici au fost aprobate și 106 de cereri de la clienți noncasnici au fost aprobate.  

ANRE a mai transmis că trei cereri de la clienți casnici au fost neeligibile și nu au existat cereri neeligibile de la clienți noncasnici. Autoritatea a precizat că suma transmisă către Ministerul Energiei pentru clienți non-casnici a fost de 1,16 miliarde de lei, iar cea transmisă către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) pentru clienți casnici a fost de 1,1 miliarde de lei.  

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.