Vladimir Putin: Conflictul din Ucraina este unul dintre rezultatele prăbuşirii Uniunii Sovietice

Conflictele din fosta URSS, între care şi cel în desfăşurare dintre Rusia şi Ucraina, sunt, „bineînţeles”, rezultatul „prăbuşirii Uniunii Sovietice”, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că seamănă discordie. 

„Ştim că Occidentul elaborează scenarii pentru a provoca noi conflicte în spaţiul CSI. Dar avem deja destule (conflicte)”, a declarat el, în cadrul unei reuniuni cu responsabili ai serviciilor de securitate din ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente, care reuneşte fostele republici sovietice, scrie news.ro. 

„Este suficient să ne uităm la ce se întâmplă în acest moment între Rusia şi Ucraina, la ce se întâmplă la frontierele anumitor ţări din CSI. Toate acestea, bineînţeles, sunt rezultate ale prăbuşirii Uniunii Sovietice”, a adăugat el. 

Preşedintele rus a mai afirmat că o „ordine mondială mai corectă” este pe cale să se formeze „printr-un proces dificil”. 

„O hegemonie unipolară se prăbuşeşte inexorabil, este o realitate obiectivă pe care Occidentul refuză categoric să o accepte. Şi vedem tot ce decurge de aici”, a afirmat Putin. 

„Agăţându-se de trecut şi încercând să ducă o politică de dictat în toate domeniile – de la relaţiile internaţionale la economie, trecând prin cultură şi sport – acest faimos Occident colectiv creează noi probleme şi noi crize”, a mai spus liderul de la Kremlin. 

Pe 16 septembrie, în cadrul unui summit regional asiatic, Vladimir Putin a pozat deja într-o contrapondere a lumii occidentale, exprimându-şi satisfacţia pentru „rolul tot mai mare al noilor centre de putere”. 

În trecut, Vladimir Putin a calificat prăbuşirea Uniunii Sovietice drept „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului al XX-lea. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.