În trei localități din Arad apa este raţionalizată, pe fondul secetei prelungite

Astfel, locuitorii din Șicula, Gurba și Chereluș nu vor avea apă potabilă timp de trei zile în intervalele orare 9,00 – 12,00 și 18,00 și 21,00.

Măsura este anunțată de Compania de Apă Arad, începând de astăzi, în vederea refacerii rezervei de apă, în condiții de secetă accentuată.

„Compania de Apă Arad reaminteşte utilizatorilor că, în special în perioadele secetoase, apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer. Folosirea apei în alte scopuri duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă iar acest lucru poate determina dificultăţi în asigurarea unui nivel de apă care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal””, a transmis compania.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare meteo cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru patru judeţe din vestul ţării: Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş. Temperaturile maxime vor fi de 35 – 36 de grade, iar în zilele următoare, până vineri, valul de căldură va cuprinde toată ţara.

Sursa: Realitatea de Arad