O familie din Arad cultivă flori şi plante decorative de patru generaţii, iar în această perioadă are în sere aproximativ 15.000 de crăciuniţe, pe care le trimite în toată ţara, ele devenind în ultimii ani nelipsite din casele românilor în perioada Crăciunului.

În fiecare an, înainte de Sfântul Nicolae, frunzele crăciuniţelor pe care familia Palasthy le-a îngrijit jumătate de an devin rubinii, semn că se apropie sărbătorile de iarnă. Plantele decorative, crescute în ghivece aflate în sere, sunt vândute în toată ţara, inclusiv prin intermediul marilor lanţuri de magazine, pentru a ajunge în casele românilor înainte de Crăciun.

Angelica Palasthy spune că familia sa cultivă crăciuniţele de peste 15 ani, de când a descoperit această plantă în Germania. A decis să o aducă şi în România, iar de la un an la altul crăciuniţele au devenit tot mai populare în ţara noastră. A început cu câteva sute de ghivece şi a ajuns să aibă aproximativ 15.000. Un covor de un roşu intens acoperă sera de 4.000 de metri pătraţi a familiei.

„De câteva zile am început vânzarea lor, iar cererea este foarte mare. De altfel, toată producţia trebuie vândută până la Crăciun pentru că după sărbători aceste plante decorative nu mai au căutare. Ele au devenit un simbol al Crăciunului şi sunt originare din Mexic, acolo unde înfloresc în această perioadă a anului. Cu ele se împodobeau casele şi bisericile, iar din acest motiv planta a rămas cunoscută drept Steaua Crăciunului”

Sursa: Realitatea de Arad