Arad: 1.228 de arădeni vor mărșălui în porturi populare prin centrul Aradului. Exact câți arădeni au mers la Alba Iulia în 1918

1.228 de oameni prezintă tradițiile Aradului la mega Parada Portului Popular care are loc la Arad vineri, pe data de 30 noiembrie.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „1.228 de arădeni îmbrăcați în costume populare, atât cât au fost și acum 100 de ani la Alba Iulia, vor mărșălui prin Arad. Sunt 3 opriri, dacă spunem așa… prima în fața cinematografului Dacia, unde monumentul statuar al Marii Uniri creat și conceput decătre elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” va fi dezvelit, o horă a unirii în 3 inele în fața Palatului Administrativ al municipiului Arad, finalizând cu parcurgerea până în Piața Avram a acestui marș”.

„Acum 100 de ani, în 30 noiembrie 1918, arădenii care au gândit Marea Unire au plecat de la Arad spre Alba Iulia, din capitala politică a Marii Uniri spre capitala simbolică. Suntem mândri de înaintaşii noştri, de istoria şi personalităţile Aradului şi îi aşteptăm pe toţi cei care se simt români, pe toţi cei care se simt arădeni să sărbătorească alături de noi. Prefaţăm momentul istoric – 100 de ani de la Marea Unire – printr-un spectacol în care punem în valoare tradiţiile populare arădene, obiceiurile locului, portul popular. Vor fi prezente ansambluri populare din tot judeţul, oameni în costume populare din toate zonele Aradului. Îi aşteptăm pe arădeni în număr cât mai mare la această sărbătoare a Aradului”, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Parada are loc cu începere de la ora 14, cu plecarea din faţa Consiliului Judeţean şi continuă pe traseul Cinematograful Dacia – Palatul Administrativ – Piaţa Avram Iancu. În fața Palatului Administrativ are loc, un mare concert de muzică populară.