Arad: Numărul migranților la frontiera de vest a scăzut la circa jumătate față de 2017

Numărul migranților prinși la frontiera cu Ungaria, pe raza județelor Arad și Bihor, în primele 10 luni ale anului 2018, s-a redus la aproape jumătate comparativ cu aceeași perioadă a anumlui trecut.

Declarația a fost făcută, marți, la Arad decătre șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, chestor de poliție Marin Bondar, de care aparține Poliția de Frontieră Arad.

Conform chestorului de poliție Marin Bondar, „din statistica noastră pe primele 10 luni ale anului 2018, numărul migranților care a acționat la frontiera României cu Ungaria, de pe raza de competență a inspectoratului nostru este în scădere cu circa 50 la sută. Deci s-a redus cam la jumătate, numărul migranților față de anul 2017”.

Posibile explicații ale reducerii migranției ar fi întărirea frontierei României cu Serbia și o selecție mai riguroasă de acordare a vizelor cetățenilor care provin din zone cu risc crescut de migrare.

Chiar și în aceste condiții, frontiera din județul Arad este zona prin care încearcă să iasă din țară cei mai mulți migranți, atât pe jos, chiar peste câmp, cât și în transporturi organizate în camioane sau microbuze.