Arad: 10 migranți din Irak, descoperiți într-un microbuz de marfă, care transporta câteva bucăți de mobilă

10 migranțidin Irak, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, au fost descoperiți, în weekend, decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, în timp ce încercau să iasă din România ascunși într-un microbuz de marfă ce transporta câteva bucăți de mobilă, a anunțat, luni, Poliția de Frontieră.

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 11 martie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.M., în vârstă de 50 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Fiat, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, mobilă din Turcia pentru Germania.

În baza unei solicitări, formulată de către polițiștii de la Inspectoratul .Teritorial al .Poliției de .Frontieră. Timişoara, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse zece persoane, şapte bărbaţi şi trei femei.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Șoferul turc este anchetat pentru trafic de migranţi, iar migranții sunt anchetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto-video: Poliția de Frontieră Arad