Arad: 100 de copaci plantați pentru 100 de ani de România. Cine a plantat primul copac

100 de copaci au fost plantați, miercuri, în parcul central al stațiunii Moneasa din județul Arad pentru a marca 100 de ani de România, a anunțat Prefectura Arad. Parcul a fost reamenajat în acest an, după ce în toamna anului trecut a fost complet distrus de o putenică furtună, copaci de sute de ani fiind puși la pământ.

Prefectul județului Arad, Florentina Horgea, care a plantat primul mesteacăn din cei 100 tei și mesteceni, a declarat că cei o sută de arbori plantați astăzi simbolizează cei o sută de ani care se împlinesc anul acesta de la Marea Unire.

Evenimentul a fost organizat de Garda de Mediu, în colaborare cu Regia Natională a Pădurilor prin Direcția Silvică, Primăria și Consiliul Local din Moneasa, iar la acțiune au participat autorități locale, conducerile celor 2 universități din Arad, silvicultori și elevii școlii Gheorghe Groza din Moneasa, celor mici spunându-li-se că trebuie să se îngrijească de arborii plantați.

Copacii au fost oferiţi sub formă de sponsorizare de către Direcţia Silvică Arad.

„Îmi doresc ca acest exemplu să fie urmat și în alte zone ale județului unde este nevoie de împăduriri, tot așa, printr-o colaborare între instituțiile deconcentrate și autoritățile locale”, a mai declarat prefectul Florentina Horgea.

La acțiune au participat și Subprefect al Județului Arad, Vasilică Damian, Rectorul Universității Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Ramona Lile, Președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Comisarul șef al Gărzii de Mediu Arad, Sorin Brădicean, Ocolul Silvic Privat ,, Codrii Zărandului Sebiș”, primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, precum și elevii școlii Gheorghe Groza, din Moneasa.

Primăria Moneasa a asigurat terenul

‘Primăria Moneasa a fost cea care a asigurat terenul unde au fost plantaţi cei 100 de arbori, din care 60 de tei şi 40 din specia mesteacăn, arborii fiind oferiţi sub formă de sponsorizare de către Direcţia Silvică Arad. La această acţiune a mai colaborat şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, toţi elevii Şcolii Gimnaziale ‘Gheorghe Groza’ din Moneasa participând la acţiune. Elevilor li s-a explicat că vor trebui să aibă grijă de arborii pe care i-au plantat, să îi ude, pentru ca aceştia să crească’, a declarat primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei.

Moneasa, o oază de liniște și sănătate

„Felicit inițiatorii acestei acțiuni lăudabile, prin care sunt plantați cei 100 de arbori, ca un simbol al Centenarului Marii Uniri pe care îl sărbătorim în acest an. Mă bucur să văd cum instituțiile din Arad, Garda de Mediu, Direcția Silvică, Primăria și Consiliul Local Moneasa, universitățile din Arad, colaborează pentru realizarea unui proiect frumos, prin care ajutăm peisajul natural din centrul stațiunii să se regenereze. Moneasa este o oază de liniște și sănătate pentru turiști, iar prin astfel de inițiative continuăm împreună eforturile de înfrumusețare și popularizare a stațiunii. Îmi doresc ca acest exemplu să fie urmat și în alte zone ale județului unde este nevoie de împăduriri, tot așa, printr-o colaborare între instituțiile deconcentrate și autoritățile locale”, mai declarat prefectului județului Arad, Florentina Horgea.

Sursa foto: Prefectura Județului Arad Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.