Arad: Ce spune Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad despre bătaia din centrul Aradului

Cazul bodyguardului înjunghiat la sfârșitul lunii decembrie într-un club din Arad ia o turnură neașteptată dupăce în spațiul public au apărut imagini în care se vede cum colegii victimei îl bat crunt pe atactor și după ce acesta este căzut la pământ.

ARADCU 00 BATAIA JOARADCU 00 BATAIA JOI20FEBI20FEB

Arad: Ce spune Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad despre bătaia din centrul AraduluiCazul bodyguardului înjunghiat la sfârșitul lunii decembrie într-un club din Arad ia o turnură neașteptată dupăce în spațiul public au apărut imagini în care se vede cum colegii victimei îl bat crunt pe atactor și după ce acesta este căzut la pământ.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/20/arad-ce-spune-parchetul-de-pe-langa-tribunalul-arad-despre-bataia-din-centrul-aradului/

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 20 februarie 2020

Imagini șocante făcute publice la Arad. Nu mai putin de 51 de lovituri cu pumnii, picioarele sau cu bastonul il pun la pamant pe baiat de 22 de ani, care ajunge inconstient in ambulanta. Incidentul a avut loc pe data de 29 decembrie 2019, chiar în centrul Aradului, vis-a-vis de primărie.

Autorii sunt mai multi bodyguarzi ai unei firme de paza din oraș. Totul a pornit cu cateva minute inanitea bătăii, intr-un club, unde tanarul injunghiase un bodyguard, punându-i viața în pericol.

Imaginile aparute la doua luni de la incident au scos însă la iveala incetineala unei anchete penale din România… tânărul bătut este arestat la domiciliu pentru tentativă de omor și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în vreme în vreme ce în cazul bodiguarzilor, cerertările sunt in rem la aproape 2 luni de la comiterea faptei și în pofida imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Cercetările nu vizează tentativa de omor sau alte infracțiuni cu violență, ci purtare abuzivă. Bodyguarzii batausi, care au dat declaratii la politie, sunt liberi.

Suspiciunile sunt cu atat mai mari cu cat, conform unor informații, unul dintre foștii adjuncți al IPJ Arad ar fi început o colaborare cu firma de paza, imediat dupa pensionare.
Conducerea companiei a evitat să confirme sau să infirme informația.

Reacția Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi purtare abuzivă în cazul unor fapte de agresiune care au avut loc la sfârşitul anului trecut în incinta ştrandului din oraş şi care au continuat într-o altă zonă din localitate, în incidente fiind implicate mai multe persoane, inclusiv agenţi de la o firmă de pază.

Dosarul a fost deschis pe 29 decembrie 2019, după ce un bărbat din Arad a agresat-o pe fosta sa prietenă în incinta ştrandului din oraş. Apoi, în timp ce era scos cu forţa din incinta ştrandului, agresorul a aplicat unui agent de pază mai multe lovituri cu un cuţit, inclusiv în zona abdominală, viaţa agentului fiind pusă în pericol.

„Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă. În continuare, victima, mai mulţi agenţi de pază şi un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri şi au apelat Serviciul de urgenţă 112. La puţin timp după aceea, un echipaj medical şi un echipaj de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Atât victima înjunghiată, cât şi agresorul au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Agentul de pază a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

„Ca urmare a propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit agentului de pază a fost iniţial arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, iar ulterior măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu”, se mai menţionează în comunicat.

Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a mai fost formulat un denunţ cu privire la aceleaşi fapte care fac obiectul dosarului penal aflat în anchetă. Deoarece denunţul nu îndeplinea toate elementele legale referitoare la identitatea persoanei petiţionarului şi la faptă, procurorii au solicitat completarea acestuia. Până în prezent petiţionarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în acelaşi dosar se fac cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat de persoanele care l-au urmărit.

„La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situaţiei de fapt. Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, respectiv Poliţia Municipiului Arad – Biroul de Investigaţii Criminale, care desfăşoară activităţi în baza delegării procurorului de caz. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază, cât şi cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat”, se mai arată în comunicat.

Reacţia procurorilor survine după ce în spaţiul public au fost difuzate imagini cu incidentul anchetat